Wat is een goede makelaar (002)

De huizenprijzen zijn tegenwoordig bijna dagelijks in het nieuws. De prijzen stijgen de pan uit en ook nieuwbouw is voor de vermogende bevolkingsgroepen steeds minder betaalbaar. Starters hebben steeds meer moeite met het vinden van een woning die in hun budget past. Mensen die al een huis bezitten hebben echter wel geluk. De huizen worden dan wel duurder, maar de waarde van hun eigen woning stijgt ook geleidelijk aan mee. Als er een inkomensstijging wordt gerealiseerd dan kan er vaak ook worden gekeken naar een andere woning. Om je woning te kunnen verkopen kun je in alle gevallen bij een NVM makelaar terecht. Waarom dit zo is lees je hieronder.

sleutel krijgen (002)

Belang van een makelaar

Een makelaar zorgt ervoor dat jouw eigen woning op de juiste manier wordt aangeboden. Je moet hierbij denken aan:

  • Het juist presenteren van een woning zodat deze sneller wordt verkocht
  • Het plaatsen van de woning op Funda (het NVM platform)
  • Het maken van sales materiaal (flyers van de woning etc)
  • Het verkopen van het huis met een juiste verkoopprijs)

Om je woning te verkopen moet je weten wat je ervoor kunt vragen en welke zaken je nog makkelijk kunt verbeteren zodat je nog net even die tienduizend euro extra kunt vragen. Er zijn zeer veel makelaars en het is dan voor mensen ook vaak een dilemma om de “Juiste makelaar te vinden”. Je moet sowieso altijd aankloppen bij een NVM makelaar, omdat deze de kwaliteit kunnen waarborgen. Een NVM makelaar moet namelijk voldoen aan bepaalde richtlijnen voordat die zichzelf als NVM makelaar uit mag geven. Ook hebben deze makelaars toegang tot Funda, een website waarop bijna alle huizen in Nederland worden verkocht.

makelaar (002)

Tips om een goede makelaar te vinden

Toch zit er tussen de verschillende NMV makelaars nog veel verschil. Als je echt zeker wilt zijn dat de keuze van een makelaar de beste is dan raad ik je aan om eens het internet in te duiken en de naam van de makelaar door de zoekmachines te halen. Er komen vaak al snel recensies naar voren waarop jij je mening kunt baseren. Wordt er niet al te best over de desbetreffende makelaar gepraat? Dan is het een rode vlag en weet je dat je rustig nog even verder kunt zoeken.