gipsplafond

Een gipsplafond is de kers op de taart voor een mooie ruimte. De opbouw van een gipsplafond bestaat vaak uit een ophangconstructie, profielen en gipspanelen. Wat is een gipsplafond eigenlijk? Als u een gipsplafond laat plaatsen, zit er al een ‘normaal’ plafond boven. Daaronder komt het gipsplafond. Hoe het gipsplafond eruit komt te zien, ligt aan uw wensen. Er is veel mogelijk bij een gipsplafond. Het resultaat is een fraaie en strakke uitstraling van de desbetreffende ruimte! Kiest u voor speelse hoogteverschillen in het plafond of houdt u meer van de serieuze uitstraling? Behalve de mooie uitstraling heeft een gipsplafond talloze voordelen.

Brandvertragende functie

Het grootste voordeel van een gipsplafond, is dat het plafond een brandvertragende functie heeft. Er zijn weinig plafonds die deze functie ook hebben. Hoe kan het dat een gipsplafond brandwerend is? Gipspanelen bevatten gebonden water. En zoals we allemaal weten, houdt water de brand tegen. Gipsplafonds kunnen de brand tot wel 60 minuten weren. Als er brand uitbreekt, heeft u dus voldoende tijd om iedereen in veiligheid te brengen. Dit is belangrijk voor iedereen, maar extra belangrijk bij bedrijven. De werknemers zullen zich veiliger voelen bij een bedrijf die de veiligheid van de medewerkers vooropstelt.

Nóg meer voordelen!

Behalve de brandvertragende functie, heeft een gipsplafond nog meer voordelen. Zo is een gipsplafond geluidswerend. Ideaal voor bedrijven! Ook heeft het een positieve invloed op het binnenklimaat. Het zorgt ervoor dat de ruimte op een prettige temperatuur blijft. Daarnaast heeft een gipsplafond ook nog eens een luchtzuiverende functie. Naast deze voordelen, heeft een gipsplafond een supermooie uitstraling. Er zijn verschillende mogelijkheden in het design voor het plafond. Zo zijn er veel patronen waaruit gekozen kan worden. Kies wat bij u past! Alles is mogelijk bij een gipsplafond. Wel belangrijk is om zo’n plafond door een professioneel bedrijf te laten maken. Het is te ingewikkeld om zelf een poging te wagen, vooral bij grotere plafonds. Een gipsplafond is een uitstekende keuze voor elke ruimte. Elk gipsplafond is uniek, omdat het plafond precies naar uw wensen wordt gemaakt. Wat wilt u nog meer?