woning

Lampen, snoeren, stopcontacten en schakelmateriaal kunnen een van de meest over het hoofd geziene aspecten van interieurontwerp zijn. Een goede schakelaar kost je misschien meer dan €10, maar het zal je huis er veel beter uit laten zien. We hebben allemaal wel eens uren moeten kijken naar wit plastic schakelmateriaal of een lelijk stopcontact. Deze dingen mag je niet vergeten bij het ontwerpen van je huis! Hier zijn enkele tips om u te helpen de perfecte schakelaar voor u te vinden.

Waar worden stopcontacten en schakelapparatuur voor gebruikt?

Een stopcontact kan worden aangesloten op een paar apparaten of op meerdere apparaten die stroom nodig hebben. Tegenwoordig kan je ook een stopcontact met USB vinden, zodat je nog makkelijker mobieltjes kunt opladen bijvoorbeeld.

Het juiste type stopcontact of schakelapparatuur kiezen

Elke schakelaar of stopcontact moet een fatsoenlijke behuizing hebben. Als je bijvoorbeeld een ruimte hebt met gedimde verlichting of verlichting met een hoge intensiteit, wil je geen dimmer of schakelaar hoeven te kiezen die je niet kunt gebruiken, omdat je deze eenvoudig kunt uitschakelen. Goede bereikbaarheid is essentieel voor de veiligheid.

Voor grote kamers of open woonruimtes is het aan te raden om te zoeken naar schakelaars voor zwaar gebruik. Een zwakke behuizing begeeft het snel en dan gaat een schakelaar kapot. Vaak werkt het dan wel nog, maar het ziet er niet mooi uit.

Wandmateriaal voor stopcontact

Als je een een stopcontact of schakel materiaal gaat kopen moet je eerst naar enkele basiszaken kijken voordat je het koopt. Ten eerste moet je bepalen hoeveel wandmateriaal je voor al je stopcontacten je nodig hebt. En waar die stopcontacten zich bevinden. Voor buiten gebruik moet je namelijk andere soort stopcontacten gebruiken die bestendig zijn tegen het weer.