Ben je al een aantal jaren aan het werk of wil je samen met je partner een eigen woning gaan kopen? Dan komt daar erg veel bij kijken, het gaat immers om hele grote bedragen. Een woning kopen doe je daarom ook niet zomaar, om deze reden wordt het dan ook altijd aangeraden om gebruik te maken een betrouwbare makelaar, bijvoorbeeld Huizenbemiddelaar Zundert. Zij kunnen je helpen bij het kopen van een woning, maar wat kunnen ze nou precies voor jou betekenen?

Kennis van de markt

Wanneer je een makelaar inschakelt, zal die waarschijnlijk gevestigd zitten in of in de buurt van de gewenste woonplaats. Hierdoor beschikken de makelaars vaak over veel kennis van de markt in de desbetreffende woonplaats, wel zo handig wanneer je op zoek bent naar een mooie woning. Wanneer de makelaar zowel een aankoop- als verkoopmakelaar is, is de kans ook groot dat de makelaar zelf al een verzameling van te koop staande huizen heeft aangezien mensen die hun huis willen verkopen ook van zijn of haar diensten gebruik maken. De makelaar weet ook vaak welke huizen er op korte termijn in de verkoop komen.

Expert in huizen kopen

Een aankoopmakelaar weet natuurlijk precies wat er gevraagd wordt bij het kopen van een huis aangezien ze dit natuurlijk al vaker gedaan hebben. De makelaar weet precies wat er moet gebeuren tijdens het aankoopproces en aan welke zaken je allemaal goed moet nadenken. Wanneer je een aankoopmakelaar in dienst hebt genomen en je hebt te maken met een andere makelaar die en potentiële woning probeert te verkopen, biedt dit ook voordelen. Het is namelijk zo dat verkopende makelaars graag samenwerken met andere makelaars, voornamelijk omdat ze dan weten dat het hele proces en de samenwerking professioneler zal verlopen. Waarschijnlijk zullen eventuele tegenboden ook eerder geaccepteerd worden.

Nog meer voordelen

Een makelaar heeft nog meer voordelen, hieronder gaan we er nog een aantal in het kort behandelen:

  • De makelaar heeft verder geen emotionele waarde bij een huis, waardoor ze objectief en eerlijk blijven.
  • De makelaar zal de afspraken voor onderhandelingen en bezichtigingen maken.
  • De makelaar zal de complete afhandeling van de koop begeleiden tot en met de overdracht bij de notaris.
  • De makelaar kan helpen bij het vinden van een notaris, taxateur en een bouwkundig deskundige.