tacker spijkers

Tackers zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen en formaten. Bovendien heeft iedere tacker een eigen werking en is daarmee niet iedere tacker geschikt voor dezelfde klus.  Waar je met de ene tacker spijkers kunt schieten, is de andere tacker enkel om materialen aan elkaar te nieten. Daarom is het goed om van tevoren te weten waarvoor je de tacker gaat gebruiken. Naast de werkzaamheden zijn er nog een aantal punten waar je goed op moet letten bij de aanschaf van een tacker. In deze blog worden de verschillende punten op een rijtje gezet.

De slagdiepte

Wanneer je een tacker aanschaft, is het belangrijk om een tacker aan te schaffen waarmee je de slagdiepte kunt instellen. De slagdiepte kan namelijk verschillen, dit is afhankelijk van de spijker en het materiaal dat je gebruikt.

Het mag natuurlijk niet gebeuren dat de spijker dwars door het materiaal schiet. Soms zijn er ook klussen waarbij een spijker slechts gedeeltelijk ingeschoten dient te worden. Dit is vaak het geval bij het werken met isolatiemateriaal. Bij dit materiaal dient de spijker slechts deels in het materiaal geschoten te worden. Voor dit soort situaties is het daarom belangrijk om de slagdiepte in te kunnen stellen.

Gewicht en gemak

Wanneer je van plan bent om de tacker langere tijd achter elkaar te gebruiken, dan is het belangrijk dat deze fijn in de hand ligt en niet te zwaar is. Waar zwaardere tackers vroeger krachtiger waren is dat tegenwoordig al lang het geval niet meer. Door technologische vooruitgang zijn er veel lichte tackers die toch over de nodige kracht beschikken. Voor het gebruiksgemak is het belangrijk om voor een tacker te kiezen die goed in je hand ligt. Kies bij voorkeur voor een tacker met een ergonomisch handvat, over langere termijn werkt dit prettiger en ben je in staat nauwkeuriger te werken.

Veiligheid

Tackers kunnen gevaarlijke apparaten zijn wanneer er onzorgvuldig mee omgegaan wordt, daarom is veiligheid een belangrijk aspect bij de aanschaf van een tacker. Om onveilige situaties te voorkomen bevatten tackers vaak extra veiligheidsfuncties. Zo zijn veel tackers enkel te gebruiken door een tweevoudige handeling uit te voeren. De kans dat de tacker dan nog per ongeluk afgaat is zeer klein.

Capaciteit van de tacker

Wanneer je een tacker veelvuldig gaat gebruiken is de capaciteit een belangrijk aandachtspunt. Het werkt natuurlijk niet efficiënt wanneer je de tacker na elke 20 spijkers de tacker weer moet laden met nieuwe spijkers. Daarnaast wekt het ook irritaties op wanneer je houdt van doorwerken of je weinig tijd hebt om de klus te klaren. Gebruik je de tacker voor wat kleinere klussen, dan hoeft een kleine capaciteit natuurlijk geen probleem te zijn. Houdt er dan rekening mee dat je de tacker af en toe moet bijvullen met nieuwe spijkers of nietjes