lekkage

Dakpannen gaan ontzettend lang mee maar toch kan het gebeuren dat je het moet vervangen. Dit kan komen door dakschade of omdat ze door ouderdom kapot zijn gegaan. In elk geval zijn ze dan aan vervanging toe en dit blog ga ik je een aantal tips geven om dit te vervangen.

Tip 1: probeer het zelf

Een dak vervangen laat je meestal aan professionals over, terecht. Maar met pannendaken kan je het ook vrij makkelijk zelf proberen. Doe dit alleen als je je aan de veiligheidsnormen kan houden omdat je hiervoor natuurlijk het dak op moet. Kijk goed welke aan vervanging toe zijn, eenmaal op het dak is het een kwestie van er in en er uit.

Tip 2: huur een dakdekker in

Bij dakschade denken wij al gauw aan veel kosten en lekkages. Toch is het iets wat nodig is. Dakschade kan leiden tot veel kosten die je kan vermijden door er tijdig iets aan te doen. Wacht hier dus niet te lang mee en huur een dakdekker in de buurt, dakdekker Haarlem, in die jou hiermee kan helpen.

Tip 3: kijk voor lekkages

Wanneer je je dak moet vervangen is er dus iets gebeurt waardoor het kapot is gegaan. Wat hier de reden ook van is kan betekenen dat er een lek is ontstaan. Een lek kan naast de kosten van het dak zorgen voor veel meer kosten. Het water kan in de vloer gaan trekken, het laminaat krom trekken en in het ergste geval kan er van alles gaan rotten. Wacht hier dus niet te lang mee en ga direct op zoek naar lekken. Mocht je er een vinden, van het direct op en onderneem actie. Je kan ook hierbij eerst zelf kijken of je het kan oplossen en anders huur je een dakdekker in die dit voor jou kan doen.