De meeste mensen hebben weleens last van zonlicht dat precies verkeerd valt. Denk bijvoorbeeld maar aan die felle zonnestralen die precies in je ogen schijnen als je lekker op de bank zit. Of dat moment dat je een leuke serie aanzet en deze nauwelijks kunt bekijken, doordat de zonnestralen op je televisiescherm vallen. Dit kun je voorkomen door middel van raamdecoratie, maar ook door UV werende folie op de ramen toe te passen. Dit laatste is ideaal wanneer je nog wél voldoende daglicht in huis wilt, maar de felste zonnestralen wilt blokkeren. Overigens is het niet zo dat je een keuze moet maken tussen UV werende folie en jaloezieën bijvoorbeeld. De zonwerende folie gaat namelijk prima samen met raamdecoraties.

 

UV werende folie in de auto is een oplossing waar veel voor wordt gekozen. Echter is het dus ook prima mogelijk om zonwerende folie in je woning aan te laten brengen. Ook daar doet de folie prima zijn werk op je ramen. Omdat je veel tijd doorbrengt in je woning is dit bovendien helemaal geen gek idee.

UV werende folie voorkomt dat je meubilair verbleekt

UV-straling kan schadelijk zijn voor je huid en voor je meubilair. Wanneer meubilair veel in contact komt met UV-straling, kan het namelijk gaan verbleken. Het is zonde als je mooie bank (bijvoorbeeld), daardoor minder lang mooi blijft! Alleen dat is al een goede reden om voor de UV werende folie te kiezen. Bovendien is de folie meestal ver van prijzig. Het is dan ook zeker de moeite waard als de folie ervoor zorgt dat je meubilair langer mee kan. Overigens is dit niet het enige voordeel van de folie.

 

Ga voor UV werende folie naar Glasblindering.nl!

Ook werkt de folie isolerend

UV werende folie voorkomt dat de zon je woning ‘s zomers snel opwarmt. Je woning blijft makkelijker koel, waardoor je minder energie kwijt bent aan het verkoelen van de woning. Uiteindelijk scheelt de folie je dus ook weer energiekosten. Ook dat is een goed excuus om de folie op je ramen aan te laten brengen. Aan laten brengen? Dat is geen vereiste, maar over het algemeen wel verstandig. Een specialist weet immers goed hoe hij of zij de folie het best aan kan brengen. Om te beginnen is het van belang dat de ramen goed schoon zijn voordat de folie wordt aangebracht. Wanneer je de ramen vooraf niet goed schoonmaakt, blijft er namelijk vuil onder de folie zitten. Dat komt de uitstraling van je woning niet ten goede. Ook zorgt de specialist ervoor dat de folie goed strak aangebracht wordt, waardoor er geen kreukels in de folie zitten.

Verschillende folies

Wanneer je UV werende folie wilt laten plaatsen, heb je de keuze uit diverse folies en verschillende aanbieders. De levensduur en de eigenschappen van de verschillende folies kunnen verschillen. Daarom is het aan te raden om je voldoende in te lezen. Als je voor de juiste aanbieder kiest, is deze partij in staat om je deskundig advies te geven. Als je de juiste folie kiest, kun je hier nog een lange tijd profijt van hebben.