utrecht-aankoopmakelaar

 

Wilt u zich bij de aankoop van een huis in Utrecht laten begeleiden door een aankoopmakelaar? Dat kan in de stad bij zo’n 18 tussenpersonen. Deze aankoopmakelaars kennen de Utrechtse huizenmarkt. Dat heeft zo zijn voordelen. De tussenpersoon kijkt met u mee tijdens de bezichtiging, onderhandelt over de vraagprijs en helpt met het contract. Een aankoopmakelaar vraagt courtage, ook wel bemiddelingskosten genoemd. Dit is meestal een vast percentage van de verkoopprijs, maar niet altijd. Vraag daarom altijd een offerte op bij de aankoopmakelaar en maak bij het in zee gaan met een tussenpersoon duidelijke afspraken.

Wonen in Utrecht

Huizen in Utrecht zijn er in allerlei vormen. Van appartementen in Lombok, op chique in Oudwijk en Oog in Al, tot rijtjeshuizen in Voordorp en flatwoningen in Overvecht. Daarnaast zijn er verschillende nieuwbouwprojecten, zoals in Leidsche Rijn. Het meest actuele huizenaanbod van Utrecht staat op websites zoals Funda.nl. Bij Funda zijn veel makelaars aangesloten. De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Utrecht is momenteel 267.618 euro (bron: CBS, 2017).

Het leven in het midden van het land

Utrecht is de vierde stad van Nederland en de provinciehoofdstad van Utrecht. Het is een stad waar van alles te doen is, waar talloze onderwijsinstellingen en medische voorzieningen zijn en waar een groot winkelaanbod is. Daarnaast worden in Utrecht allerlei evenementen gehouden, zoals De Parade. Ook zijn er diverse musea, waarvan Museum Speelklok een van de bekendste is. Utrecht is tevens een studentenstad met ROC’s, de Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht binnen de stadsgrenzen.

De aankoopmakelaar helpt u aan een woning in Utrecht

Een aankoopmakelaar kan helpen zoeken naar een huis in Utrecht. Geef de tussenpersoon een zoekopdracht, waarna er een zoekprofiel wordt opgesteld. De aankoopmakelaar komt op uw zoekvraag terug als hij een paar geschikte woningen in Utrecht heeft gevonden. Daardoor beperkt u het zoeken naar een speld in de hooiberg. Daarnaast kan een aankoopmakelaar gerichte tips geven, omdat hij over je schouder meekijkt.

Utrecht-grachtUtrecht-wonen