De tuin voor de verkoop van het huis

 

Veel verkopers van een huis vergeten dat de tuin van de woning er ook toe doet. De tuin is het verlengstuk van een huis en bepaalt ook de verkoopwaarde van de woning. Daarom: de schop de grond in voor het ultieme verkoopresultaat. Dat kan simpel, met het weghalen van onkruid en grasmaaien, of met het toevoegen van bloemen en planten. Wie op goede voet staat met zijn buren, doet er goed aan om ook even de schoffel door de naastgelegen tuin te halen.

Onderhoudsarm

 

Onderhoudsarme tuin

Veel potentiële kopers zoeken een onderhoudsarme tuin, een tuin met zo min mogelijk onderhoud, en eentje met privacy. Een vijver is vaak een struikelblok voor gezinnen. Dat omgooien kost een paar duiten en de tuin hoeft ook niet gelijk op de kop. Een nette schutting en een verzorgd perkje doen al een hoop. Veel spullen in de achtertuin staan? Het leidt kijkers af. Ruim de spullen daarom op of sla ze tijdelijk ergens op.

De tuinschuur

Een eventuele schuur in de tuin, of een tuinhuis, verdient ook aandacht. De ruimte moet netjes en verzorgd zijn. Daarnaast is een blik op het dak, het schilderwerk en buitenverlichting nodig. Het is belangrijk voor de bezichtiging dat eventuele buitenlampen en de knopjes daarvoor werken. Afgebladderde delen van het schuurtje of tuinhuis verdienen wellicht een likje verf.

Nieuwe foto’s in nieuw seizoen

Als een huis lang te koop staat, zijn recente foto’s een must. Dat geldt zeker voor een foto van de tuin die elk seizoen weer verandert. Een tuin op het zuiden is een grote plus voor de verkoopprijs, maar het is niet allesbepalend. Een goede foto, met de juiste belichting en kadering, van een verzorgde tuin doet al een hoop voor de verkoop. Binnenfoto’s zijn niet seizoensgebonden, behalve als de tuin op de achtergrond onder een laagje sneeuw ligt, terwijl het zomer is.

huis te koop met tuin