bouw medewerker

Je nieuwe huis is gekocht, de financiën zijn afgerond, het is nu tijd om je voor te bereiden op de verhuizing. Begin altijd met een goede voorbereiding. Stel jezelf hierbij vragen als, wil je de verhuizing uitbesteden of ga je het zelf doen? Heb je misschien een verhuisauto nodig of ga je zelf een aantal keer heen en weer rijden met familie? Hierbij een aantal tips om goed voorbereid te kunnen verhuizen.

Verhuisdozen

Het is verstandig om op tijd verhuisdozen te hebben, niets is namelijk erger dan tijdens de verhuizing niet genoeg verhuisdozen te hebben. Neem ze desnoods over van andere mensen die onlangs zijn verhuisd. Dit scheelt ook weer in de kosten, want het bestellen van verhuisdozen hoeft niet heel goedkoop te zijn.

Vervoer goederen

Bepaal voor jezelf hoeveel spullen je moet verhuizen. Zo zijn er namelijk mogelijkheden om een verhuislift of ladderlift te huren. Dit is vooral handig als de oude of nieuwe woning op een verdieping is gelegen. Het voordeel hiervan is dat de verhuizing sneller kan worden uitgevoerd. Ook het vervoer is belangrijk om rekening mee te houden. Wanneer de afstand behoorlijk groot is tussen de nieuwe woning en de oude woning, is het verstandig om een bestelbus of wagen te huren. Op die manier vervoer je in één keer enorm veel en zal dit ook weer tijd schelen.

checklist afvinken

Checklist

Maak van tevoren een checklist waarin alle punten staan die moeten worden afgevinkt tijdens de verhuizing. Houdt deze lijst ook bij de hand en check deze af en toe. Denk bijvoorbeeld aan adreswijzigingen doorgeven en het vinden van een nieuwe energieleverancier.

Tot slot de laatste tip om niet gestrest te raken wanneer iets niet loopt zoals het moet lopen. Voor veel mensen is een verhuizing namelijk vrij stressvol. Het maakt daarom niet uit als het toch even wat langer duurt dan gepland.