aankoopmakelaar Rotterdam

 

Wilt u zich bij de aankoop van een huis in Rotterdam laten begeleiden door een aankoopmakelaar? Dat kan in de stad bij zo’n 12 tussenpersonen. Deze aankoopmakelaars kennen de Rotterdamse huizenmarkt. Dat heeft zo zijn voordelen. De tussenpersoon kijkt met u mee tijdens de bezichtiging, onderhandelt over de vraagprijs en helpt met het contract. Een aankoopmakelaar vraagt courtage, ook wel bemiddelingskosten genoemd. Dit is meestal een vast percentage van de verkoopprijs, maar niet altijd. Vraag daarom altijd een offerte op bij de aankoopmakelaar en maak bij het in zee gaan met een tussenpersoon duidelijke afspraken.

Wonen in Rotterdam

Huizen in Rotterdam zijn er in allerlei vormen. Van appartementen in de binnenstad, op chique in Hillegersberg, tot rijtjeswoningen in Alexander en woonboten aan het Gordelpad. Daarnaast zijn er verschillende nieuwbouwprojecten, zoals in het Oude Noorden. Het meest actuele huizenaanbod van Rotterdam staat op websites zoals Funda.nl. Bij Funda zijn veel makelaars aangesloten. De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Rotterdam is momenteel 202.501 euro (bron: CBS, 2017).

Het leven in de havenstad

Rotterdam is de tweede stad van Nederland. Het is een stad waar van alles te doen is, waar talloze onderwijsinstellingen en medische voorzieningen zijn en waar een groot winkelaanbod is. Daarnaast worden in Rotterdam allerlei evenementen gehouden, zoals de bekende Rotterdam Marathon. Ook zijn er diverse musea, waarvan Boymans van Beuningen een van de bekendste is. Rotterdam is tevens een studentenstad met ROC’s, de Hogeschool Rotterdam en de Erasmus Universiteit binnen de stadsgrenzen.

De aankoopmakelaar helpt u aan een huis in Rotterdam

Een aankoopmakelaar kan helpen zoeken naar een huis in Rotterdam. Geef de tussenpersoon een zoekopdracht, waarna er een zoekprofiel wordt opgesteld. De aankoopmakelaar komt op uw zoekvraag terug als hij een paar geschikte woningen in Rotterdam heeft gevonden. Daardoor beperkt u het zoeken naar een speld in de hooiberg. Daarnaast kan een aankoopmakelaar gerichte tips geven, omdat hij over je schouder meekijkt.

 

Rotterdam-havenRotterdam-wonen