Op zoek naar de geschikte woning voor jou

Er zijn heel veel redenen waarom mensen ervoor kiezen te verhuizen. Of je nu juist wilt verhuizen om op een nieuwe plaats opnieuw te beginnen of het juist een kans is om een huis kleiner te zoeken, het kan een spannende tijd zijn. En natuurlijk behoorlijk stressvol – veel te doen in een korte tijd! Of je nu op zoek bent naar je eerste huis of je droomwoning, er is geen twijfel over dat verhuizen ook een zeer fijne ervaring kan zijn. Ben je in de markt voor een nieuwe woning? Hier zijn wat tips over waar je op moet letten bij het zoeken naar je droomhuis.

#1 Denk na over je behoeften

Wat voor ruimte heb je nodig? Hoeveel slaapkamers en badkamers heb je nodig? Maak een lijst van je must-haves voor je je zoektocht begint en bekijk ook zeker alvast de woontrends voor 2022/2023. Een ook zeker de locatie is de key! Denk na over de buurt waarin je wilt wonen. Wil je in de buurt zijn van openbaar vervoer, scholen, of parken? Denk na over je woon-werkverkeer en zorg ervoor dat de buurt er een is waar je nog jaren gelukkig mee zult zijn.

#2 Grootte doet er toe

Niet alleen moet je er zeker van zijn dat het huis zelf de juiste grootte heeft voor je behoeften, maar je moet ook de grootte van het perceel in overweging nemen. Wil je een kleine tuin die gemakkelijk te onderhouden is, of heb je meer ruimte nodig om te genieten of te tuinieren? En houd ook rekening met VVE management, want het is niet ongewoon dat kopers in verwarring raken over de verschillende vormen van woningbezit. Er zijn namelijk  belangrijke verschillen tussen deze eigendomsvormen. Belangrijk om je hierin goed in te lezen.

woontrends

#3 Neem een goede huis inspecteur

Als je eenmaal een plek gevonden hebt waarin je geïnteresseerd bent, is het belangrijk om het door een vakman te laten inspecteren. Zo kun je er zeker van zijn dat er geen verborgen problemen zijn die je later duur kunnen komen te staan. Vaak kunnen deze inspecteurs je ook meer vertellen over de verschillende eigendomsvormen, en welke vorm van toepassing is op het huis.

#4 De status van het huis

Last but not least: als je klaar bent om een huis te kopen, zijn er een paar dingen die je in overweging zult willen nemen om de staat van het huis te bepalen. Ten eerste moet je goed letten op tekenen van schade of verval, want die kunnen duur zijn om te verhelpen. Controleer ook op ongedierte, want dat kan moeilijk weg te krijgen zijn als het eenmaal zijn intrek heeft genomen. Door deze vier tips in gedachten te houden, ben je goed op weg om de perfecte woning voor jouw behoeften te vinden. Fijne huizenjacht!