aankoopmakelaar-maastricht

 

Wilt u zich bij de aankoop van een huis in Maastricht laten begeleiden door een aankoopmakelaar? Dat kan in de stad bij zo’n 4 tussenpersonen. Deze aankoopmakelaars kennen de Maastrichter huizenmarkt. Dat heeft zo zijn voordelen. De tussenpersoon kijkt met u mee tijdens de bezichtiging, onderhandelt over de vraagprijs en helpt met het contract. Een aankoopmakelaar vraagt courtage, ook wel bemiddelingskosten genoemd. Dit is meestal een vast percentage van de verkoopprijs, maar niet altijd. Vraag daarom altijd een offerte op bij de aankoopmakelaar en maak bij het in zee gaan met een tussenpersoon duidelijke afspraken.

Wonen in Mestreech

Huizen in Maastricht, ook wel Mestreech in het Limburgs genoemd, zijn er in allerlei vormen. Van appartementen in Wyck, op chique in de binnenstad, tot rijtjeshuizen in de Hazendans en flatwoningen in Belfort. Daarnaast zijn er verschillende nieuwbouwprojecten, zoals in Malberg. Het meest actuele huizenaanbod van Maastricht staat op websites zoals Funda.nl. Bij Funda zijn veel makelaars aangesloten. De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Rotterdam is 223.194 euro (bron: CBS, 2017).

Het Maastrichter leven

Maastricht is de provinciehoofdstad van Limburg. Het is een plaats waar van alles te doen is, waar talloze onderwijsinstellingen en medische voorzieningen zijn en waar een groot winkelaanbod is. Daarnaast worden in Maastricht allerlei evenementen gehouden, zoals de concerten van violist André Rieu op het Vrijthof. Ook zijn er diverse musea, waarvan het Bonnefantenmuseum een van de bekendste is. Maastricht is tevens een studentenstad met ROC’s, hogescholen en de Universiteit Maastricht.

De aankoopmakelaar helpt u aan een Maastrichter woning

Een aankoopmakelaar kan helpen zoeken naar een huis in Maastricht. Geef de tussenpersoon een zoekopdracht, waarna er een zoekprofiel wordt opgesteld. De aankoopmakelaar komt op uw zoekvraag terug als hij een paar geschikte woningen in Maastricht heeft gevonden. Daardoor beperkt u het zoeken naar een speld in de hooiberg. Daarnaast kan een aankoopmakelaar gerichte tips geven, omdat hij over je schouder meekijkt.

Maastricht-wonenMaastricht-skyline