Zwolle-aankoopmakelaar

 

Wilt u zich bij de aankoop van een huis in Zwolle laten begeleiden door een aankoopmakelaar? Dat kan in de stad bij zo’n 20 tussenpersonen. Deze aankoopmakelaars kennen de Zwolse huizenmarkt. Dat heeft zo zijn voordelen. De tussenpersoon kijkt met u mee tijdens de bezichtiging, onderhandelt over de vraagprijs en helpt met het contract. Een aankoopmakelaar vraagt courtage, ook wel bemiddelingskosten genoemd. Dit is meestal een vast percentage van de verkoopprijs, maar niet altijd. Vraag daarom altijd een offerte op bij de aankoopmakelaar en maak bij het in zee gaan met een tussenpersoon duidelijke afspraken.

Wonen binnen of buiten de gracht

Huizen in Zwolle zijn er, binnen en buiten de gracht, in allerlei vormen. Van appartementen in de binnenstad, op chique in Veerallee, tot rijtjeshuizen in Assendorp en flatwoningen in Dieze. Daarnaast zijn er verschillende nieuwbouwprojecten, zoals in Stadshagen. Het meest actuele huizenaanbod van Zwolle staat op websites zoals Funda.nl. Bij Funda zijn veel makelaars aangesloten. De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Zwolle is momenteel 228.479 euro (bron: CBS, 2017).

Het leven in de Overijsselse provinciehoofdstad

Zwolle is de provinciehoofdstad van Overijssel en het vervult een regiofunctie voor het noorden van Overijssel, Gelderland en Flevoland. Het is een plaats waar van alles te doen is, waar talloze onderwijsinstellingen en medische voorzieningen zijn en waar een groot winkelaanbod is. Daarnaast worden in Zwolle allerlei evenementen gehouden, zoals het Stadsfestival Zwolle. Ook zijn er diverse musea, waarvan de Fundatie een van de bekendste is. Zwolle is tevens een studentenstad met verschillende ROC’s en hogescholen binnen de stadsgrenzen.

De aankoopmakelaar helpt u aan een woning in Zwolle

Een aankoopmakelaar kan helpen zoeken naar een huis in Zwolle. Geef de tussenpersoon een zoekopdracht, waarna er een zoekprofiel wordt opgesteld. De aankoopmakelaar komt op uw zoekvraag terug als hij een paar geschikte woningen in Zwolle heeft gevonden. Daardoor beperkt u het zoeken naar een speld in de hooiberg. Daarnaast kan een aankoopmakelaar gerichte tips geven, omdat hij over je schouder meekijkt.

Zwolle-grachtZwolle-wonen