koopwoning

Koopwoningen voor iedereen zou de slogan kunnen zijn van het makelaarskantoor. Maar of dat ook haalbaar is, is de vraag. Het is tegenwoordig nogal druk op de huizenmarkt. Wanneer u op zoek bent naar een koopwoning kunt u dat dan ook het beste doen samen met een makelaar. U kunt aan deze makelaar kenbaar maken wat uw wensen zijn voor uw droomwoning. De makelaar kan gericht op zoek gaan naar zo’n woning. Omdat een makelaar altijd op de hoogte is van alle panden voor koop- en verkoop in zijn omgeving kan hij u eerder waarschuwen en zo bent u ook als één van de eersten op de hoogte.

Er zijn te weinig koopwoningen

Heel veel mensen willen graag een koopwoning. Denk aan starters op de woningmarkt maar ook mensen die groter willen gaan wonen kijken naar koopwoningen. Wanneer u op zoek bent naar een koopwoning dan is het goed om hiervoor eens met een makelaar te gaan praten. Een makelaar is namelijk niet alleen nodig bij de verkoop van koopwoningen maar kan ook heel goed van pas komen bij de aankoop van een woning. Let er wel op dat deze aankoop makelaar lid is van de NVM zodat u ook gebruik kunt maken van een gecertificeerde makelaardij. Een aankoop makelaar kan u helpen bij het vinden naar uw droomhuis. Door optimale kennis van de huizenmarkt en door de vele koop- en verkopen van koopwoningen is de aankoop makelaar exact op de hoogte van de huidige vraagprijzen van een woning. Zo betaalt u nooit teveel voor uw droomhuis.

Vind uw droomhuis samen met een aankoopmakelaar

Steeds meer mensen maken gebruik van de expertise van een aankoopmakelaar. Deze kan u dan actief helpen bij het zoeken naar uw droomwoning. Dit kan omdat hij precies op de hoogte is van vraag en aanbod van koopwoningen in zijn woonplaats en daarbuiten. Wanneer u gebruik maakt van een aankoop makelaar zal deze er eerst achter proberen te komen wat uw wensen op woongebied zijn. Als de makelaar een woning voor u heeft gevonden kan hij u direct vertellen of de vraagprijs reëel is. Vooraf kan hij voor u de buurt, de winkels, de scholen én de omgeving verkennen. Hij kan samen met u de woning bezichtigen en daarbij weet hij, als geen ander, waar op gelet moet worden. Indien nodig kan hij een bouwkundig bureau voor u inschakelen. Bij het makelaarskantoor werken ook taxateurs die hij kan benaderen voor een juiste taxatie.

Een makelaar is belangrijk ook bij het verkopen van koopwoningen

Een huis kopen of verkopen doet u niet zo maar. Daar denkt u lang over na. Voordelen die u ondervindt bij het inschakelen van een makelaar zijn:

  • U kunt gebruik maken van de expertise van alle mensen van het makelaarsbureau. Zij zijn altijd op de hoogte van vraag en aanbod en de huidige prijzen op de woningmarkt.
  • Bij verkoop van uw woning kan er een website worden gemaakt, de woning is via een Virtual Reality App te bezichtigen en kan wordt gepromoot via Facebook
  • Ze zijn precies op de hoogte van alle (lokale) wet- en regelgeving omtrent koopwoningen
  • Ze behartigen uw belangen bij de aankoop of verkoop van uw woning. Zij zullen dan ook een bod uitbrengen of u adviseren bij het uitbrengen van een bod.
  • Ze begeleiden bij notariële en juridische zaken, maken het verkoopcontract op of bestuderen het aankoopcontract
  • Ze zorgen voor na begeleiding