klussen

Ben je uitgekeken op je woning, maar is verhuizen geen optie? Dan is het tijd om je woning aan te pakken en op te knappen. Een likje verf, nieuwe kozijnen, een nieuwe carport of aanbouw en nieuwe gevelbekleding zorgen ervoor dat jij weer helemaal verliefd wordt op jouw woning.  

Een likje verf

Het schilderen van je woning kan wonderen verrichten. Niet alleen van binnen, waar je naast de muren ook het plafond en de deuren voorziet van een nieuwe laklaag. Ook buiten kun je aan de slag met de verf. Schilder de kozijnen, de deuren en misschien zelfs de muren en zorg voor een nieuw fris en schoon aangezicht. Je huis ziet er direct weer uit als nieuw.

Kozijnen vervangen

Kom je er tijdens het verven achter dat de kozijnen verrot zijn en toe zijn aan vervanging? Dan is het wellicht verstandig direct de hele woning te voorzien van nieuwe kozijnen. Uiteraard kun je kiezen voor houten kozijnen, die je vervolgens in de door jou gewenste kleur schildert, maar het is ook mogelijk om kunststof kozijnen te nemen. Deze hebben als grote voordeel dat ze niet meer geschilderd hoeven te worden. Daarnaast zullen ze niet verrotten en kennen ze een lange levensduur. Ook met nieuwe kozijnen ziet je woning er direct een stuk beter uit.

Een kleine verbouwing

Met een kleine verbouwing, maak je niet alleen je woning ruimer en groter, maar wordt je woning vaak ook direct een stuk mooier. Bij een kleine verbouwing kun je denken aan een erker, een carport, een dakkapel of een aanbouw. Het kan het aangezicht van je woning net even een extra boost geven en daarnaast creëer je ook meer ruimte. Een kleine verbouwing is vaak niet al te duur en kun je prima aan de vakman overlaten.

De gevel aanpakken

Ook een nieuwe gevelbekleding zorgt voor een geheel nieuwe uitstraling van je woning. Je oude gevel wordt uitstekend weggewerkt onder de gevelbekleding en heeft daarnaast het bijkomende voordeel dat je woning ook beter geïsoleerd wordt. Er zijn verschillende soorten gevelbekleding. Zo kun je je woning voorzien van houten gevelpanelen. Het nadeel van hout is dat het behandeld dient te worden om het rotten te voorkomen. Schilderen is dus nodig eens in de zoveel jaar. Ook natuurlijke gevelbekleding kan een prima aanpassing zijn om weer verliefd te worden op je woning. Echter, voordat het groen is aangegroeid ben je wel enkele jaren verder. Kunststof gevelbekleding lijkt dan ook één van de beste opties. Profex gevelbekleding is een prima voorbeeld van een gevelbekleding welke zorgt voor een frisse en mooie uitstraling van je woning. Profex is gunstig geprijsd en de montage is vrij eenvoudig. Daarnaast is het materiaal goed weersbestendig, krasvast en onderhoudsvriendelijk. Perfect om je woning mee op te knappen dus.