geld tellen

Investeren is vastgoed is de laatste jaren erg in opmars. Veel mensen stoppen hun vermogen in stenen in plaats van dat ze het op de bank zetten. Dit komt voornamelijk doordat de rentes van de banken de laatste jaren historisch laag zijn. Maar hoe kun je precies investeren in vastgoed en waar moet je opletten? Dit artikel geeft je aantal tips hoe je kunt investeren in vastgoed en waar moet je op letten.

Waar moet je beginnen?

Wanneer je voor jezelf besluit om te gaan investeren in vastgoed moet je een aantal dingen regelen. Ten eerste moet je nagaan of je zelf genoeg vermogen hebt om een pand aan te schaffen. Wanneer dit niet het geval is kun je een vastgoedfinanciering aanvragen, dit kun je het beste vooraf doen om zo voor jezelf goed voor ogen te hebben wat je budget is. Wanneer je weet wat je budget is kun je opzoek gaan naar een geschikt pand om te verhuren. Je kunt op verschillende websites panden vinden die te koop staan. Wanneer je een pand gaat kopen kun je het beste ervoor kiezen om een pand te kopen waar niet zo veel meer aan gedaan hoeft te worden. Dit kost namelijk een hoop tijd en geld.

groot kantoorgebouw

Hoe verdien je met vastgoed?

De inkomsten die je gegenereerd uit je vastgoed investering zal voornamelijk bestaan uit huurinkomen. Wanneer je een pand hebt gekocht kun je deze gaan verhuren aan huurders. Wanneer je bijvoorbeeld een appartement hebt gekocht kun je dit verhuren aan mensen die hier dan in gaan wonen. Zij zullen dan maandelijks een bedrag betalen voor het wonen in jouw pand. Wanneer het bedrag dat de huurder betalen meer is dan de hypotheek en dan maandelijkse kosten maak je winst. Wanneer het pand volledig is terugbetaald zal je geen kosten meer hebben aan de hypotheek en enkel nog aan de intentionele uitgave.