bezichtigen-van-een-huis-2 (002)

Wanneer je graag een huis wilt kopen in Roosendaal dan ga je natuurlijk allereerst via verschillende bronnen op zoek naar het huis dat jou nou echt wat lijkt. Wanneer dit huis echt voldoet aan jouw wensen en het past ook nog een binnen je budget dan wil je natuurlijk niks liever dan de woning zo snel mogelijk bekijken. Om het huis te kunnen bekijken moet je een afspraak maken bij de verkoopmakelaar. Het is erg belangrijk om goed voorbereid te zijn op het bezoek aan de woning. Bij het bezichtigen van een huis zijn er dan ook een aantal zaken waar je goed op moet letten. Hieronder vind je een aantal punten waar je op kunt letten.

Een goede voorbereiding

Het is belangrijk om jezelf van te voren goed af te vrage waar een huis aan moet voldoen volgens jouw eisen en om dit vervolgens ook op te schrijven. Zo kun je gemakkelijk tijdens de bezichtiging controleren of het huis wel zo ideaal is als het in eerste instantie leek. Om geen belangrijke dingen over het hoofd te zien kun je ook ervoor kiezen om verschillende checklisten op te zoeken op internet om deze vervolgens mee te nemen. Daarnaast is het ook slim om iemand mee te nemen naar de bezichtiging zodat deze ook met je mee kunt kijken. Een andere tip is ook om het huis te kijken in het daglicht, zo kun je een goed beeld schetsen van de lichtinval maar ook van de gebreken zoals scheuren, schimmels en andere minderheden.

Het gevoel bij binnenkomst

Het is ook erg belangrijk om voor jezelf na te gaan welk gevoel je krijgt bij binnenkomst van het huis, de eerste indruk is namelijk heel belangrijk. Ga voor jezelf na of je jezelf in de woonkamer ziet zitten. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de verkoper ook probeert in te spelen op je gevoel door een thuisgevoel te creëren.

bezichtigen-van-een-huis (002)

Goed rondkijken

Het is belangrijk om tijdens de bezichtiging je niet teveel rond te laten leiden door de verkoopmakelaar maar ook op je eigen gemak een rondje te lopen door het hele huis. Kijk overal waar je kijken wilt. Vraag jezelf af hoe je de indeling van de woning vind, of het past bij je woonplannen en of het eventueel mogelijk is om een muurtje door te breken als dit je wensen zijn. Kijk bijvoorbeeld ook naar het apparatuur zoals de geiser en de vaatwasser. Het is ook belangrijk om naar de kwaliteit hiervan te kijken.