aankoopmakelaar-haarlem

 

Wilt u zich bij de aankoop van een huis in Haarlem laten begeleiden door een aankoopmakelaar? Dat kan in de stad bij zo’n 22 tussenpersonen. Deze aankoopmakelaars kennen de Haarlemse huizenmarkt. Dat heeft zo zijn voordelen. De tussenpersoon kijkt met u mee tijdens de bezichtiging, onderhandelt over de vraagprijs en helpt met het contract. Een aankoopmakelaar vraagt courtage, ook wel bemiddelingskosten genoemd. Dit is meestal een vast percentage van de verkoopprijs, maar niet altijd. Vraag daarom altijd een offerte op bij de aankoopmakelaar en maak bij het in zee gaan met een tussenpersoon duidelijke afspraken.

Wonen tussen Amsterdam en het strand

Huizen in Haarlem, een stad tussen Amsterdam en het Noordzeestrand, zijn er in allerlei vormen. Van appartementen in de binnenstad, op chique in Den Hout, tot rijtjeshuizen in de Leidsevaartbuurt en flatwoningen in Schalkwijk. In Schalkwijk zijn er ook verschillende nieuwbouwprojecten. Het meest actuele huizenaanbod van Haarlem staat op websites zoals Funda.nl. Bij Funda zijn veel makelaars aangesloten. De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Haarlem is momenteel 290.367 euro (bron: CBS, 2017).

Het leven als Haarlemmer

Haarlem is de provinciehoofdstad van Noord-Holland. Het is een plaats waar van alles te doen is, waar talloze onderwijsinstellingen en medische voorzieningen zijn en waar een groot winkelaanbod is. Daarnaast worden in Haarlem allerlei evenementen gehouden, zoals Haarlem Jazz. Ook zijn er diverse musea, waarvan het Frans Hals Museum een van de bekendste is. Haarlem is tevens een studentenstad met een ROC en Hogeschool Inholland binnen de stadsgrenzen.

De aankoopmakelaar helpt u aan een huis in Haarlem

Een aankoopmakelaar kan helpen zoeken naar een huis in Haarlem. Geef de tussenpersoon een zoekopdracht, waarna er een zoekprofiel wordt opgesteld. De aankoopmakelaar komt op uw zoekvraag terug als hij een paar geschikte woningen in Haarlem heeft gevonden. Daardoor beperkt u het zoeken naar een speld in de hooiberg. Daarnaast kan een aankoopmakelaar gerichte tips geven, omdat hij over je schouder meekijkt.