groningen-aankoopmakelaar

 

Wilt u zich bij de aankoop van een huis in Groningen laten begeleiden door een aankoopmakelaar? Dat kan in de stad bij zo’n 17 tussenpersonen. Deze aankoopmakelaars kennen de Groninger huizenmarkt. Dat heeft zo zijn voordelen. De tussenpersoon kijkt met u mee tijdens de bezichtiging, onderhandelt over de vraagprijs en helpt met het contract. Een aankoopmakelaar vraagt courtage, ook wel bemiddelingskosten genoemd. Dit is meestal een vast percentage van de verkoopprijs, maar niet altijd. Vraag daarom altijd een offerte op bij de aankoopmakelaar en maak bij het in zee gaan met een tussenpersoon duidelijke afspraken.

Wonen onder ‘d Olle Grieze

Huizen in Groningen zijn er in allerlei vormen. Van appartementen in Helpman, op chique in de binnenstad, tot rijtjeshuizen in Hoornse Meer en flatwoningen in Paddepoel. Daarnaast zijn er verschillende nieuwbouwprojecten, zoals in de wijk Reitdiep. Het meest actuele huizenaanbod van Groningen staat op websites zoals Funda.nl. Bij Funda zijn veel makelaars aangesloten. De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Groningen is momenteel 186.685 euro (bron: CBS, 2017).

Het leven in de hoofdstad van het noorden

Groningen is de provinciehoofdstad van Groningen en het vervult een regiofunctie voor Noord-Nederland. Het is een plaats waar van alles te doen is, waar talloze onderwijsinstellingen en medische voorzieningen zijn en waar een groot winkelaanbod is. Daarnaast worden in Groningen allerlei evenementen gehouden, zoals Noorderzon. Ook zijn er diverse musea, waarvan het Groninger Museum een van de bekendste is. Groningen is tevens een studentenstad met verschillende ROC’s, de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen binnen de stadsgrenzen.

De aankoopmakelaar helpt u aan een huis in Groningen

Een aankoopmakelaar kan helpen zoeken naar een huis in Groningen. Geef de tussenpersoon een zoekopdracht, waarna er een zoekprofiel wordt opgesteld. De aankoopmakelaar komt op uw zoekvraag terug als hij een paar geschikte woningen in Groningen heeft gevonden. Daardoor beperkt u het zoeken naar een speld in de hooiberg. Daarnaast kan een aankoopmakelaar gerichte tips geven, omdat hij over je schouder meekijkt.