verhuisdozen

Een verhuizing wekt bij veel mensen een ernstig stressgevoel op! Dit is niet voor niets, want bij verhuizingen komt vaak veel meer kijken dan men op voorhand verwacht. Naast het verplaatsen van de inboedel is het belangrijk om een adreswijziging door te geven bij verschillende instanties, om het papierwerk voor de verkoop van een woning door te geven, enzovoorts. In dit artikel geven we enkele handige tips, die kunnen helpen om een verhuizing soepel te laten verlopen. Zonder stress verhuizen is niet alleen goed voor je eigen gemoedstoestand, maar maakt de kans op schade aan meubels daarbij aanzienlijk kleiner.

Een verhuisbedrijf kan hulp bieden bij verhuizingen

Om de verhuizing zonder stress te laten verlopen, kan het slim zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen. In ieder grote stad vind je tegenwoordig meerdere verhuisbedrijven, die ieder een eigen service aanbieden. Bekijk de website van een verhuisbedrijf om te zien, welke mogelijkheden zij je bieden. Vaak kiest men ervoor om een deel van de verhuisklussen zelf uit te voeren. Het voordeel hiervan is het feit, dat je bespaart op de kosten voor het inschakelen van een verhuisbedrijf.

Tip: pak de verhuisdozen vooraf zelf in, pak de verhuisdozen in je nieuwe woning weer zelf uit, laat de oude woning zelf bezemschoon achter, enzovoorts.

Meubels verplaatsen met een verhuislift

Naast het inschakelen van een verhuisbedrijf, kan ook het huren van een verhuislift het overwegen waard zijn. Een verhuislift kun je op de stoep voor je woning plaatsen, om zo zware meubels via het raam naar beneden te krijgen. Je hoeft de meubels zo niet via een trap naar beneden te tillen, wat ongelukken en schade voorkomt. Er zijn verschillende bedrijven die deze verhuisliften te huur aanbieden. Wees op tijd met het reserveren van een verhuislift!