en Haag-aankoopmakelaar

 

Wilt u zich bij de aankoop van een huis in Den Haag laten begeleiden door een aankoopmakelaar? Dat kan in de stad bij zo’n 11 tussenpersonen. Deze aankoopmakelaars kennen de Haagse huizenmarkt. Dat heeft zo zijn voordelen. De tussenpersoon kijkt met u mee tijdens de bezichtiging, onderhandelt over de vraagprijs en helpt met het contract. Een aankoopmakelaar vraagt courtage, ook wel bemiddelingskosten genoemd. Dit is meestal een vast percentage van de verkoopprijs, maar niet altijd. Vraag daarom altijd een offerte op bij de aankoopmakelaar en maak bij het in zee gaan met een tussenpersoon duidelijke afspraken.

Wonen op het veen en op het zand

Huizen in Den Haag zijn er, op het veen en het zand, in allerlei vormen. Van appartementen in Segbroek, op chique in Bezuidenhout, tot rijtjeswoningen in Morgenstond en een huis op Scheveningen. Daarnaast zijn er verschillende nieuwbouwprojecten, zoals Ypenburg. Het meest actuele huizenaanbod van Den Haag staat op websites zoals Funda.nl. Bij Funda zijn veel makelaars aangesloten. De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Den Haag is momenteel 244.849 euro (bron: CBS, 2017).

Het leven in de Hofstad

Den Haag is het politiek centrum van Nederland, de hofstad door de Oranjes en de stad is de provinciehoofdstad van Zuid-Holland. Het is een plaats waar van alles te doen is, waar talloze onderwijsinstellingen en medische voorzieningen zijn en waar een groot winkelaanbod is. Daarnaast worden in Den Haag allerlei evenementen gehouden, zoals het begin van het politieke jaar: Prinsjesdag. Ook zijn er diverse musea, waarvan Panorama Mesdag een van de bekendste is. Den Haag is tevens een studentenstad met ROC’s en De Haagse Hogeschool binnen de stadsgrenzen.

De aankoopmakelaar helpt u aan een huis in Den Haag

Een aankoopmakelaar kan helpen zoeken naar een huis in Den Haag. Geef de tussenpersoon een zoekopdracht, waarna er een zoekprofiel wordt opgesteld. De aankoopmakelaar komt op uw zoekvraag terug als hij een paar geschikte woningen in Den Haag heeft gevonden. Daardoor beperkt u het zoeken naar een speld in de hooiberg. Daarnaast kan een aankoopmakelaar gerichte tips geven, omdat hij over je schouder meekijkt.