sleutels van een huis

Verhuizen is vaak een erg stressvolle gelegenheid, je verhuist tevens ook niet iedere dag. Er zijn een aantal zaken die je al kunt regelen voor het verhuizen, door deze zaken te regelen kun je flink vooruit lopen op de zaken en dus tijd over hebben voor leuke dingen. Door een aantal dingen van te voor te regelen kun je ook geld besparen met het proces verhuizen, dit is natuurlijk erg welkom tijdens deze dure periode.

Adreswijziging doorgeven

Iets wat erg belangrijk is, maar tegelijkertijd veel mensen vergeten is het doorgeven van een adreswijziging. Adreswijzigingen dienen doorgegeven te worden aan veel instanties. Het begint allemaal bij de gemeente, wanneer je van gemeente wisselt is het belangrijk om dit door te geven. Tevens kun je een erg hoge boete oplopen wanneer je te laat bent met het doorgeven van de adreswijzing aan de gemeente (300+ euro). Ook is het verstandig om je verhuizing door te geven aan tandartsen, dokters en sportclubs. Natuurlijk is het ook verstandig om de verhuizing aan te belastingdienst door te geven en andere overheidsinstanties.

Overstappen van leveranciers

Verhuizen is het perfecte moment om over te stappen van verschillende leveranciers. Bijvoorbeeld je woon/inboedelverzekering, energieleverancier en alles-in-1 pakket. Door deze diensten online te vergelijken kun je al gauw honderden euro’s per jaar besparen. Overstappen loont en verhuizen is het perfecte moment om te kijken of je jouw oude leveranciers meeneemt, of toch overstapt op nieuwe (goedkopere).

checklist afvinken

Regel alles voor de dag zelf

Verhuizen kun je niet in je eentje, regel daarom vrienden en familie, of een verhuisbedrijf. Ook is het regelen van vervoer belangrijk, heb je zelf een bus/vrachtwagen? Dan is het verstandig om deze te gebruiken. Mocht je dit niet hebben, huur dan een bus. Ook is er voor sommige woningen een verhuislift nodig, woon je bijvoorbeeld in een drukke stad, huur dan een verhuislift om de efficiëntie te garanderen.

Wanneer de verhuisdag nadert is het verstandig om de volledige verhuizen checklist te controleren.