aankoopmakelaar-Assen

 

Wilt u zich bij de aankoop van een huis in Assen laten begeleiden door een aankoopmakelaar? Dat kan in de stad bij zo’n 8 tussenpersonen. Deze aankoopmakelaars kennen de Asser huizenmarkt. Dat heeft zo zijn voordelen. De tussenpersoon kijkt met u mee tijdens de bezichtiging, onderhandelt over de vraagprijs en helpt met het contract. Een aankoopmakelaar vraagt courtage, ook wel bemiddelingskosten genoemd. Dit is meestal een vast percentage van de verkoopprijs, maar niet altijd. Vraag daarom altijd een offerte op bij de aankoopmakelaar en maak bij het in zee gaan met een tussenpersoon duidelijke afspraken.

Wonen in het dorp met stadse voorzieningen

Huizen in Assen, een ‘dorp’ met stadse voorzieningen, zijn er in allerlei vormen. Van appartementen in de binnenstad, op chique ten zuiden van de binnenstad, tot rijtjeshuizen in Vredeveld en flatwoningen aan de Grift. Daarnaast zijn er verschillende nieuwbouwprojecten, zoals in Kloosterveen. Het meest actuele huizenaanbod van Assen staat op websites zoals Funda.nl. Bij Funda zijn veel makelaars aangesloten. De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Assen is momenteel 190.911 euro (bron: CBS, 2017).

Leven in Assen

Assen is de provinciehoofdstad van Drenthe. Het is een plaats waar van alles te doen is, waar talloze onderwijsinstellingen en medische voorzieningen zijn en waar een groot winkelaanbod is. Daarnaast worden in Assen allerlei evenementen gehouden, zoals de TT. Ook zijn er diverse musea, waarvan het Drents Museum een van de bekendste is. Assen is tevens een studentenstad met verschillende ROC’s en de Stenden Hogeschool binnen de stadsgrenzen.

De aankoopmakelaar helpt u aan een huis in Assen

Een aankoopmakelaar kan helpen zoeken naar een huis in Assen. Geef de tussenpersoon een zoekopdracht, waarna er een zoekprofiel wordt opgesteld. De aankoopmakelaar komt op uw zoekvraag terug als hij een paar geschikte woningen in Assen heeft gevonden. Daardoor beperkt u het zoeken naar een speld in de hooiberg. Daarnaast kan een aankoopmakelaar gerichte tips geven, omdat hij over je schouder meekijkt.

assen