amsterdam-aankoopmakelaar

 

Wilt u zich bij de aankoop van een huis in Amsterdam laten begeleiden door een aankoopmakelaar? Dat kan in de stad bij zo’n 4 tussenpersonen. Deze aankoopmakelaars kennen de Amsterdamse huizenmarkt. Dat heeft zo zijn voordelen. De tussenpersoon kijkt met u mee tijdens de bezichtiging, onderhandelt over de vraagprijs en helpt met het contract. Een aankoopmakelaar vraagt courtage, ook wel bemiddelingskosten genoemd. Dit is meestal een vast percentage van de verkoopprijs, maar niet altijd. Vraag daarom altijd een offerte op bij de aankoopmakelaar en maak bij het in zee gaan met een tussenpersoon duidelijke afspraken.

Wonen binnen of buiten de ring

Huizen in Amsterdam zijn er, binnen en buiten de ring, in allerlei vormen. Van appartementen in De Baarsjes, op chique in een grachtenpand in de binnenstad, tot rijtjeswoningen in s–loten en woonboten kriskras in de stad. Daarnaast zijn er verschillende nieuwbouwprojecten, zoals in IJburg. Het meest actuele huizenaanbod van Amsterdam staat op websites zoals Funda.nl. Bij Funda zijn veel makelaars aangesloten. De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Amsterdam is momenteel 358.976 euro (bron: CBS, 2017).

Het bruisende leven in onze hoofdstad

Amsterdam is de hoofdstad en de grootste stad van Nederland. Het is een stad waar van alles te doen is, waar talloze onderwijsinstellingen en medische voorzieningen zijn en waar een groot winkelaanbod is. Daarnaast worden in Amsterdam allerlei evenementen gehouden, zoals de bekende Uitmarkt. Ook zijn er diverse musea, waarvan het Rijksmuseum een van de bekendste is. Amsterdam is tevens een studentenstad met ROC’s, de Hogeschool van Amsterdam en een paar universiteiten binnen de stadsgrenzen.

De aankoopmakelaar helpt u aan een Amsterdams huis

Een aankoopmakelaar kan helpen zoeken naar een huis in Amsterdam. Geef de tussenpersoon een zoekopdracht, waarna er een zoekprofiel wordt opgesteld. De aankoopmakelaar komt op uw zoekvraag terug als hij een paar geschikte woningen in Amsterdam heeft gevonden. Daardoor beperkt u het zoeken naar een speld in de hooiberg. Daarnaast kan een aankoopmakelaar gerichte tips geven, omdat hij over je schouder meekijkt.

amsterdam-aankoopmakelaar