huis

Heb je een nieuwe woning gevonden en kun je niet wachten om erin te gaan? Dan is het wel  belangrijk eerst je eigen woning te kunnen verkopen. Wanneer je namelijk de nieuwe woning al gekocht hebt en je huidige woning nog niet verkocht hebt zul je met dubbele lasten komen te zitten. We vertellen in dit artikel meer over de mogelijkheden.

Eerst verkopen dan kopen

Wil je voorkomen om met dubbele lasten te zitten? Dan is het belangrijk eerst je huidige woning te verkopen en daarna pas te kopen. Het fijne is dat je dan ook precies weet met welk budget je de woningmarkt op kan. Het nadeel is echter dat de nieuwe bewoners al snel in je woning willen. Dit kan echter wel een probleem worden, maar hierbij is het belangrijke goede afspraken te maken. Het kan ook een keuze zijn je huis te verkopen en tijdelijk terughuren van Bagro Vastgoed. Op deze manier heb je geld op te zoeken en heb je tevens nog een dak boven je hoofd.

Eerst huis kopen en dan verkopen

Het is uiteraard ook mogelijk eerst een nieuw huis te kopen en pas later te verkopen. Dit is alleen interessant wanneer je denkt je de huidige woning snel te kunnen verkopen. Het is echter alleen mogelijk als je bij de bank kan aantonen voor langer tijd dubbele lasten te kunnen dragen. Het kan dan zijn dat je al een koper op het oog hebt of dat je van plan bent je woning te verkopen aan een vastgoedhandelaar.

Verhuren van je leegstaand huis

Dat je een nieuwe huis gaat kopen wil natuurlijk niet zeggen dat je de huidige woning ook daadwerkelijk gaat verkopen. Het verhuren van je leegstaande huis kan namelijk ook interessant zijn. Vooral als je het geld hebt en de hypotheek al afbetaald is. Dan kun je de woning verhuren, zodat je nog het nodige geld hier aan kan verdienen.